Thaise Massage en Bridge over the river Kwai
Door: Ton en Pauline
Blijf op de hoogte en volg Ton en Pauline
17 Maart 2013 | Thailand, Kanchanaburi
Na een langzame start met een kop koffie en ontbijt hebben we 2 fietsen gehuurd en zijn we naar de beroemde Bridge over the river Kwai gefietst.
We zullen eerst een en ander toelichten:
De Brug over de rivier de Kwai is de spoorbrug die gebouwd is bij de Thaise plaats Kanchanaburi als onderdeel van de Dodenspoorlijn. De brug is gebouwd over de rivier de Kwai.
Bij de constructie van de spoorlijn verloren veel westerse krijgsgevangenen het leven, waaronder ook veel Nederlanders uit toenmalig Nederlands-Indië.
Totaal zijn ongeveer 100000 mensen hierbij overleden.
Echter, bij de constructie van de brug zelf vielen relatief weinig doden (negen). De huidige brug is het originele exemplaar, de hulpbrug werd eerst ongeveer 200 meter stroomafwaarts gebouwd en was een houten constructie die voor aanvoer van materiaal diende. De huidige brug werd een aantal keren gebombardeerd, wat te zien is aan de gedeeltes met rechthoekige boogconstructies in plaats van de originele ronde.
Dit was een zeer indrukwekkend bezoek voor ons
Aansluitend zijn we naar het militaire kerkhof gefietst.
Vanavond wil Ton in ieder geval geen hardhandige massage meer, misschien eentje met olie. Pauline wil nog wel een keer in de dubbele schroef gelegd worden.
Morgenochtend gaan we op tijd naar de bushalte om ee hele dag naar de Erawan watervallen te gaan. De naam stamt af van de driekoppige olifant waar ook een museum van bestaat. Daar zijn we afgelopen vrijdag in Bangkok ook heen geweest. Een extreem groot betonnen gevaarte van 100 ton waarin een tempel is gehuisvest.
17 Maart 2013 - 15:16
Mieke Van Haren:
ik heb de film gezien van
Bridge over the river Kwai vond het prachtig, als je die hutjes zie is er waarschijnlijk
niet veel veranderd. Het is wel een duk programma, maar als je daar bent wil
je ook iedere dag benutten. Is een massage van jou met olie een optie????????
Prachtig verhaal volg het met grote interesse. -
18 Maart 2013 - 12:13
Truida:
Mooi Ton dat weet je dan ook weer in vervolg geen thaise Full body massage meer,
beter een zachte hand massage.
Leuk de zo die foto,s -
18 Maart 2013 - 13:12
Syna:
Zozo papa, dat moet wel een hele heftige massage zijn geweest als jij tot negen uur slaapt!
0_o
Haha en pauline nog een keer in de dubbele schroef? haha
Kus Syna